Γιάννενα - Ζαγοροχώρια 4 ημέρες image

Γιάννενα - Ζαγοροχώρια 4 ημέρες

Οδικό
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνια
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 4 ημέρες 23/12, 30/12
Από 199€
ή καλέστε μας στο

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΡΑΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ (περιήγηση πόλης)  (270 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτη στάση στο Πέραμα όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο σπήλαιο και συνεχίζουμε για το Μπιζάνι όπου βρίσκεται το μοναδικό μουσείο του Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε ( προαιρετικά ) με καραβάκι στη λίμνη Παμβώτιδα, το νησάκι της  Κυρά – Φροσύνης. Έναν παραδοσιακό οικισμό έκτασης 350 στρεμμάτων, χτισμένο με πέτρα, με γραφικά δρομάκια, μαγαζάκια με δείγματα λαϊκής τέχνης, καφενεία με παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά. Θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Παντελεήμονος στα κελιά του οποίου σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά, όταν αυτός προσπάθησε να διασωθεί από την πολιορκία του Χουρσίτ Πασά. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα : ZAΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – AΡΙΣΤΗ –  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ -  ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ -  ΓΙΑΝΝΕΝΑ( 130 χλμ. )

Πρωινό και αναχώρηση για τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Αρίστη, το πρώτο Ζαγοροχώρι με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια και τη γραφική πλατεία με τον πλάτανο. Στο Μονοδένδρι θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο στη χαράδρα του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του Ζαγορίου, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου. Επιστροφή στα Γιάννενα. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ (140χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τον ορεινό όγκο της Πίνδου. Στο ξακουστό  Καλπάκι θα επισκεφτούμε το πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα από τον Αώο ποταμό, με το φημισμένο γεφύρι της. Χρόνος για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη. Αναχώρηση  για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το ομώνυμο χωριό στα σύνορα με την  Αλβανία. Το οποιο χτίστηκε το 670 μχ. και σκεπάστηκε με μολυβδένιες πλάκες. Επιστροφή στα Γιάννενα, διανυκτέρευση.

 4η μέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ  – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (300 χλμ.)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη των Ιωαννίνων. Αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο, χτισμένο σε υψόμετρο 1150μ με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα φημισμένα τοπικά προϊόντα του. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε κάποια από τις τοπικές ταβέρνες της περιοχής ή για μια όμορφη βόλτα στα σοκάκια του. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν  άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.


Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

23/12, 30/12

4 DIONI 2*, κεντρικό  199€ +60€ 129€ Πρωινό 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΗΜΕΙΟ ΩΡΕΣ ΤΙΜΗ
ΚΑΒΑΛΑ  ΣΗΜΑΙΕΣ 05.00 15€
ΔΡΑΜΑ hotel XENIA  05.30 15€
ΣΕΡΡΕΣ  Εθνική Τράπεζα  05.30 10€
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Αγίας Σοφίας 48  07.30 -
ΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΚΤΕΛ Κατερίνης  05.45  10€


Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.Συνοδό του γραφείου µας.Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.