Γη της Ελιάς image

Γη της Ελιάς

Οδικό
Απόκριες 2024
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 4 ημέρες 15/3
Από 229€
ή καλέστε μας στο

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (740χλμ)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, και αφού περάσουμε τον ισθμό της Κορίνθου θα φτάσουμε στην Τρίπολη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καλαμάτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (150χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία. Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Στην πριγκίπισσα του Νότου και ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου, την Πύλο,  τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης, που είναι ταυτισμένο με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιώτικο οικισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Καστροπολιτεία της Μεθώνης με το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιμανιού της πόλης. Περνώντας από τη Φοινικούντα θα καταλήξουμε στην Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας. Γεύμα εξ ιδίων και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ– ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (180χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδρομή σήμερα, αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Περνώντας από το γραφικό λιμανάκι Λιμένι καταλήγουμε στην Αρεόπολη η οποία αποτελεί παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό. Επόμενος σταθμός μας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας, το σπήλαιο του Διρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους μας επιφυλάσσει η επίσκεψη μας σε αυτό το σπήλαιο. Επιστρέφοντας προς Καλαμάτα θα επισκεφτούμε τη γραφικότατη Καρδαμύλη με τα πετρόχτιστα σοκάκια και σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε μία από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, την Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ -  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (760χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα, η οποία βρίσκεται μέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Η διαδρομή αποζημιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς. Τα πελώρια δένδρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δημιουργούν δέος. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.


Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

15/3

4

FLISVOS 2*

229€ +65€ 159€ Πρωινό 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΗΜΕΙΟ ΩΡΕΣ ΤΙΜΗ
ΚΑΒΑΛΑ  ΣΗΜΑΙΕΣ 05.00 15€
ΔΡΑΜΑ hotel XENIA  05.30 15€
ΣΕΡΡΕΣ  Εθνική Τράπεζα  06.00 10€
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Αγίας Σοφίας 48  07.30 -
ΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΚΤΕΛ Κατερίνης  08.15  -
ΛΑΡΙΣΑ  ΝΙΑΒΗΣ  09.00 -
ΒΟΛΟΣ  My Market  10.30 -
ΛΑΜΙΑ Travel stop  11.30 -
Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.