Βόρεια Ήπειρος 3 ημέρες image

Βόρεια Ήπειρος 3 ημέρες

Οδικό
Εκδρομές Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 3 ημέρες 22/9, 6/10, 13/10
Από 159€
ή καλέστε μας στο

1ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΓΙΑΔΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΆΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ( 390χλμ)

Αναχώρηση στις 07.00 το πρωί. Με ενδιάμεση στάση έξω από την πόλη των Γρεβενών (για καφέ) φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό Μαυρομάτι. Έλεγχος ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ψώνια από το κατάστημα αφορολόγητων ειδών και μπαίνουμε στο έδαφος της Αλβανίας. Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα επίσκεψη στην αρχαία πόλη Βουθρωτό του 7ου με 6ο αιώνα π.Χ. Αρχαία Ελληνική πόλη και αρχαιολογικός χώρος που βρισκόταν στην ελληνική περιοχή της Ηπείρου η οποία είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι, δίπλα στην διώρυγα Βιβάρι που συνδέει τη λίμνη του Βουρθωτού με το στενό της Κέρκυρας. Διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου απέναντι από την Κέρκυρα, καταλήγουμε στους Άγιους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι. Η πόλη είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμό που άκμασε στους Ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.    

 

2ημέρα: ΧΕΙΜΑΡΡΑ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ (120χλμ)

Πρωινό και μέσα από μια διαδρομή με πανέμορφες γαλάζιες παραλίες θα κάνουμε την πρώτη μας στάση  στην παραλιακή πόλη Χειμάρρα, όπου θα δούμε το παλιό χωριό, το  ναό των Αγίων Πάντων όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ορθόδοξη εκκλησία που έκτισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Βόλτα και καφέ στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στους Άγιους Σαράντα και επίσκεψη στο κάστρο του Λεκουρσή το οποίο κτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θέα στην πόλη των Αγίων Σαράντα και στην Κέρκυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

 

3ημέρα: ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ  – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (450χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά της Δρόπολης και το κεφαλοχώρι της, την Δερβιτσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Επόμενη στάση το Αργυρόκαστρο, πόλη προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε για την πόλη Τεπελένι όπου θα δούμε τον ανδριάντα του Αλή Πασά, το κάστρο του Τεπελένι και την Κλεισούρα. Συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στους Βουλιαράτες όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του 1940-41. Κάνοντας τις  απαραίτητες στάσεις καθοδόν φθάνουμε στην πόλη µας το βράδυ.


Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή
22/9, 6/10,13/10
3 Bella Vista 4* 159€ +45€ 99€
Ημιδιατροφή 


Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας.Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Ημιδιατροφή. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.