Last Minutes Offers

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    πατήστε more

    more
  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΘΗΡΑ Καλοκαίρι 2019

    πατήστε more για να τα κατεβάσετε

    more

Newsletter

Πάτμος 4,5,6 ημέρες

ΠΑΤΜΟΣ  4,5,6, ημέρες

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (540χλµ.)

Αναχώρηση το πρωί απο το γραφείο µας και µε ενδιάµεσες στάσεις άφιξη στο λιµάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το << νησί της Αποκάλυψης>>.

 2η ηµέρα: ΧΩΡΑ – ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - ΠΑΤΜΙΑ∆Α ΣΧΟΛΗ

Άφιξη στην Πάτµο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας και ξεκούραση. Το πρωί θα αναχωρήσουµε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, στο οποίο γράφτηκε το κείµενο της Αποκάλυψης από τον Ιωάννη το Θεολόγο το 96 Μ.Χ. Ένας εξαιρετικά σηµαντικός προσκυνηµατικός χώρος, ανεξαρτήτου θρησκευτικού δόγµατος. Η κατανυκτική ατµόσφαιρα του σπηλαίου µας οδηγεί ασυναίσθητα σε προσευχή και διαλογισµό. Συνεχίζοντας φθάνουµε στη Χώρα – το στολίδι της Πάτµου, όπου κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη µατιά. Με το µοναστήρι να δεσπόζει στην κορυφή της, τα αρχοντικά που το περιτριγυρίζουν και µε τη γλυκιά µυρωδιά από τα γιασεµιά, τα γεράνια και τους βασιλικούς είναι άνετα µια από τις οµορφότερες Χώρες των νησιών του Αιγαίου. Επιβεβληµένη η επίσκεψη µας στο µοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που και σήµερα είναι ένα ενεργό κύτταρο της Ορθοδοξίας. Ανεκτίµητα κειµήλια και πνευµατικοί θησαυροί έχουν συγκεντρωθεί ανά τους αιώνες. Χρόνος ελεύθερος στην Χώρα για να απολαύσετε τον καφέ σας στις καφετερίες ατενίζοντας το Αιγαίο. Καταλήγουµε σε µια από τις πεντακάθαρες παραλίες του νησιού για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιαν/ση.

 3η ηµέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ

 Πρωινό, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για µια εκδροµή στους Λειψούς. Ύστερα από 50 λεπτά θα βρεθούµε ανάµεσα από την Πάτµο και τη Λέρο. Παραµονή στο νησί για να περιηγηθούµε και να κάνουµε µπάνιο σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Υπάρχουν παντού στο νησί πολλές µικρές εκκλησίες, για τις οποίες µάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί µία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Παναγία του Χάρου για τον αρχιτεκτονικό της ρυθµό (νησιωτικός – βυζαντινός). Η θαυµατουργή εικόνα της Παναγίας απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον Ιησού Εσταυρωµένο. Πρόκειται για µια από τις σπάνιες στιγµές της αγιογραφίας. Γεύµα και αναχώρηση για την επιστροφή µας στην Πάτµο. Άφιξη, ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουµε διασκέδαση σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. ∆ιαν/ση.

 4η ηµέρα: ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ – ΖΩΟ∆ΟΧΟΥ ΠΗΓΗ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Ευαγγελισµού το µεγαλύτερο γυναικείο µοναστήρι του νησιού µε εκπληκτική θέα, αφού είναι κτισµένη στην άκρη του βράχου, και η οποία κτίστηκε από τον ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ Νικηφόρο Κρήτα. Συνεχίζουµε για το γυναικείο µοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που ιδρύθηκε το 1607 από τον ηγούµενο της µονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου µε σκοπό να λειτουργεί σαν καταφύγιο ορφανών, αλλά και ατόµων µε ειδικές ανάγκες. Συνεχίζουµε τη µέρα µας µε µπάνιο, γεύµα εξ’ ιδίων και επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιαν/ση.

5η ηµέρα: ΛΑΜΠΗ – ΚΑΜΠΟΣ

 Μετά το πρωινό µας αναχωρούµε για τη γνωριµία µας µε το υπόλοιπο τµήµα του νησιού. Θα επισκεφθούµε πρώτα το ιερό κάθισµα της Παναγίας της Κουµάνας και θα απολαύσουµε τη θέα προς τη Σκάλα από εκεί θα συνεχίσουµε µε τη Λάµπη που η πλαζ της φηµίζεται για τα πολύχρωµα σπάνια πετράδια της ( το όνοµα Λάµπη προέρχεται από τη λάµψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα µε τα πολύχρωµα βότσαλα). Θα καταλήξουµε στον Κάµπο, τον τρίτο σε πληθυσµό οικισµό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάµπος θα φθάσουµε στον Κάτω Κάµπο, στην παραλία του οµώνυµου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Χρόνος για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση.

6η ηµέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (540χλµ.)

Άφιξη στο λιµάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και µε ενδιάµεσες στάσεις για ξεκούραση – καφέ – γεύµα εξ’ ιδίων φθάνουµε στην πόλη µας

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. -Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα. -∆ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο. -Πρωινό. -Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονοµική θέση. -Συνοδό του γραφείου µας. -Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης - Φ.Π.Α.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Κρουαζιέρα στους Λειψούς - Φόρος διαµονής.

 Σηµείωση: Στο 5ήµερο πρόγραµµα παραλείπεται η 4η ηµέρα. Στο 4ήµερο πρόγραµµα παραλείπεται η 4η και η 5η ηµέρα.