Last Minutes Offers

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    πατήστε more

    more
  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΘΗΡΑ Καλοκαίρι 2019

    πατήστε more για να τα κατεβάσετε

    more

Newsletter

Ορεινή Αρκαδία 5 ημέρες

 

 

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ 5 ημέρες

1η µέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ ( 650 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 07:00 αναχώρηση. Με διαφορες στασεις καθ’οδόν για καφε και γευµα εξ’ ιδιων φθανουµε στην Τριπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου οπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

2η µέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΒΙ∆Ι – ΒΥΤΙΝΑ – ∆ΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΡΕΜΝΙΤΣΑ ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ (150χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την ηµερησια πανεµορφη ορεινη εκδροµή µας. Αφου περασουµε το χωριο Καψια, κατευθυνοµαστε για το Λεβιδι, στους πρόποδες, σχεδόν, του Μαινάλου. Συνεχιζοντας την διαδροµη µας φθανουµε στο λαµπερο διαµαντι του βουνου,τη Βυτινα. Στο πιο ζωντανό χωριό της Αρκαδίας, η παράδοση µπλέκεται µε την πολυτέλεια προσφέροντας µας απολαυστικη χαλαρωση. Εποµενος σταθµος µας η ∆ηµητσανα, µε πλούσιες ιστορικές µνήµες, µε πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καλντερίµια και στενά πλακόστρωτα δροµάκια. Η ιστορία, οι µύθοι, τα γεφύρια και οι νεροτριβές, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά κειµήλια, τα πέτρινα κτίρια, η άρτια τουριστική υποδοµή καθώς και η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα καθιστούν τη ∆ηµητσάνα µια αρχοντική κωµόπολη. Εδώ θα γευµατισουµε τις παραδοσιακες νοστιµιες του χωριου και θα συνεχισουµε για τη Στεµνιτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα µε τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίµια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καµάρες (θυµίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη. Κατευθυνοµατε προς Καριταινα, µια επιβλητική πέτρινη πολιτεία η οποία έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακος οικισµός. Υστερα από έναν οµορφο περιπατο στα πλακόστρωτα δροµάκια παιρνουµε το δροµο για το ξενοδοχειο µας. Χρόνος ελευθερος. ∆ιαν/ση.

3η µέρα : ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (170 χλµ.)

Πρωινό και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας, την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήµερα ένα από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. είναι χτισµένη αµφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα µεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δροµάκια και το Λαογραφικό Μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονοµαζόµενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιµήν του θεού Απόλλωνα που έσωσε τους κατοίκους της Αρχαίας Φιγαλείας από την επιδηµία πανούκλας που µάστιζε την περιοχή, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέµου.Θα γευµατισουµε εξ’ ιδιων στις παραδοσιακες ταβερνες της Ανδριτσαινας και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκουραση. Το βραδυ θα διασκεδασουµε προαιρετικα. ∆ιαν/ση.

 4η µέρα : ΤΡΙΠΟΛΗ - Π. ΜΑΛΕΒΗ. (90 χλµ.)

 Μετά το πρωινό, κατευθυνόµαστε προς τον παραδοσιακό οικισµό του Αγίου Πέτρου στην Κυνουρία, που µοιάζει σαν ζωγραφιά στις πλαγιές του Πάρνωνα. Βρίσκεται σε υψόµετρο 950 µέτρων, 35 χιλιόµετρα έξω από την Τρίπολη, ανάµεσα σε έλατα, καστανιές, κερασιές κ.ά. και αποτελεί κεφαλοχώρι της περιοχής. Περίπου 6 χλµ. από τον Άγιο Πέτρο, φωλιασµένη µέσα στα έλατα του Πάρνωνα, βρίσκεται η Μονή Παναγίας Μαλεβής µε την θαυµατουργή εικόνα, η οποία αναβλύζει Άγιο Μύρο. Αφιερωµένη στην Κοίµηση της Θεοτόκου και η ίδρυσή της ανάγεται στα 1616, επί της Τουρκοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος στη Μονή, και γευµατίζοντας εξ’ ιδίων σε ταβέρνα της περιοχής, επιστρέφουµε στη Τρίπολη στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση – διανυκτέρευση.

5η µερα : ΤΡΙΠΟΛΗ –ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (690 χλµ.)

 Μετα το πρωινό και φεύγοντας από την πόλη, κατευθυνόµαστε προς το Χρυσοβίτσι, χτισµένο στα 1100 µ. σε µια ελατοσκέπαστη πλαγιά. Αποτελεί έναν από τους πιο όµορφους οικισµούς της Πελοπονήσου. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Κολοκοτρώνης. Επόµενος σταθµός µας το Λυµποβίσι, υψόµετρο 1200 µ. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Εκεί κοντά στις βαθειές δασοµένες χαράδρες στέκει το Αρκουδόρεµα µε την τόση σηµαντική συµβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα, µα µε τα χρόνια ρήµαξε. Σώζεται η εκκλησία της Παναγίας από το 1719 µε ωραίες τοιχογραφίες. Λιµποβίσι και Αρκουδόρεµα, έµειναν γνωστά ως « Κολοκοτρωναίικα». Με διάφορες στάσεις καθ’΄οδόν για γεύµα εξ’ ιδίων, καφέ – ξεκούραση φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Τις µεταφορές µε πούλµαν υου γραφείου µας. -Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιµοκατάλογο. -∆ιατροφή. -Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. -Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. -Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. -ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, Φόρος διαµονής