Last Minutes Offers

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    πατήστε more

    more
  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΘΗΡΑ Καλοκαίρι 2019

    πατήστε more για να τα κατεβάσετε

    more

Newsletter

Καλαμάτα 6 ημέρες

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ  6 ημέρες

Αρχαία Μεσσήνη ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ-ΚΟΡΩΝΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ - ∆ΥΡΟΣ- ΑΓ. ΘΕΟ∆ΩΡΑ

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αναχώρηση από το γραφείο µας στις 06.30. Κάνοντας καθ’ οδόν στάσεις για καφέ - ξεκούραση και γεύµα εξ ιδίων, και αφού περάσουµε τον Ισθµό της Κορίνθου, κατευθυνόµαστε προς Τρίπολη για τον απογευµατινό καφέ µας.. Επόµενος σταθµός µας το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

 2η ηµέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΑΓ.ΘΕΟ∆ΩΡΑ (120χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη- την Ποµπηία της Ελλάδας. Χτισµένη στο νοτιοδυτικό τµήµα της Πελοποννήσου στους πρόποδες του όρους Ιθώµη, είναι µια από τις πιο καλοδιατηρηµένες πόλεις του αρχαίου κόσµου. Επίσκεψη στον καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο και το µουσείο και συνεχίζουµε για την Αγία Θεοδώρα µέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Μνηµείο και µαρτυρία µιας άλλης εποχής. Η διαδροµή αποζηµιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεµέλια της εκκλησιάς και το µυστήριο του µύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος µπροστά στο θέαµα που αντικρίζει. Τα πελώρια δένδρα που µεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δηµιουργούν δέος στον επισκέπτη. Θα γευµατίσουµε εξ ιδίων και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (150χλµ.)

 Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία (Νοτιοδυτικά).Η φύση σ’ αυτό το κοµµάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Η πριγκίπισσα του Νότου η Πύλος, η ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου. Τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισµένη µε τη Ναυµαχία του Ναβαρίνου. Σήµερα αναπαύεται ήρεµη, κτισµένη αµφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυµίζει νησιώτικο οικισµό. Η Καστροπολιτεία της Μεθώνης µε το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιµανιού της πόλης. Η Κορώνη αρχοντική µε καλοδιατηρηµένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει µια ατµόσφαιρα που θυµίζει χωριό Κάτω Ιταλίας και η λιλιπούτεια υπήνεµη και φιλόξενη Φοινικούντα µας περιµένουν. Θα γευµατίσουµε εξ ίδιων όπου βολέψει και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση. 4η ηµέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ∆ΥΡΟΥ (205χλµ.) Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδροµή µας επιφυλάσσει η σηµερινή µέρα, αφού θα διασχίσουµε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότοµες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Τοπίο ανεπανάληπτο. Σταθµός µας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας µας το σπήλαιο του ∆υρού. Στιγµές θαυµασµού και δέους µας επιφυλάσσει η επίσκεψη µας σε αυτό το σπήλαιο. Γεύµα εξ ιδίων κατά την επιστροφή µας στην γραφικότατη Καρδαµύλη. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην όµορφη παραλία της Καλαµάτας. ∆ιανυκτέρευση.

 5η ηµέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (170 χλµ.)

Πρωινό. Σήµερα θα γνωρίσουµε την πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, σήµερα είναι από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. Είναι χτισµένη αµφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα µεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δροµάκια και το λαογραφικό µουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσισες βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420 – 410 π.Χ.),ο επονοµαζόµενος και Παρθενώνας της Πελοποννήσου. Θα γευµατίσουµε όπου βολέψει το πρόγραµµα µας και θα καταλήξουµε στη γραφικότατη Καρύταινα . Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινές εκκλησίες της, δίνουν στο χωριό ένα µεσαιωνικό χαρακτήρα για τον οποίο και ξεχωρίζει. Αφού απολαύσουµε τον καφέ µας, επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

 6η ηµέρα : ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΧΩΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Σήµερα θα επισκεφτούµε στη Χώρα το µουσείο όπου φυλάσσονται τµήµατα από τις περίφηµες τοιχογραφίες του ανακτόρου του Νέστωρα, καθώς και ευρήµατα Μυκηναϊκής περιόδου από όλη την Τριφυλία. Συνεχίζουµε το δρόµο µας περνώντας από τα ονοµαστά παραλιακά θέρετρα της δυτικής Πελοποννήσου, και µέσω Ρίου – Αντίρριου, και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βραδάκι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Τις µεταφορές – περιηγήσεις µε πούλµαν του γραφείου µας - Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο - Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα - Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας - Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης και ΦΠΑ.

 ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Τα εισιτήρια των πλοίων για Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο και Μονεµβασιά, εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διανυκτέρευσης