Τζουμέρκα image

Τζουμέρκα

Οδικό
Απόκριες
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 3 ημέρες 5/3
Από 129€
ή καλέστε μας στο

1η µέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΡΡΑΚΟ – Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ - ΑΡΤΑ (400 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 07.30. Μέσω Εγνατίας φτάνουμε  στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες. Πιθανότατα το όνομα της οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται χτισμένο μέσα σε ένα βράχο. Μεταβαίνουμε στο εκπληκτικό Συρράκο, Γαντζωμένο, απότομο στην πλαγιά, πετρόκτιστο και επιβλητικό. Συνεχίζουμε για το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που καθηλώνει ακόμη τους επισκέπτες. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος για  βόλτα. Διανυκτέρευση.


2η µέρα : ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ – ΚΑΛΑΡΥΤΕΣ ( 176 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε κάνοντας την πρώτη µας στάση σε ένα από τα ορεινά χωριά της περιοχής, την Ροδαυγή. Με την περίφηµη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής µε το πέτρινο κωδωνοστάσιο. Συνεχίζοντας τη διαδρομή µας περνάµε από την Πλάκα όπου θα δούµε το αναστηλωμένο πλέον  ιστορικό πέτρινο µονότοξο γεφύρι της. Συνεχίζουμε για τα Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων με πληθυσμό 283 κατοίκους και υψόμετρο 650μ. Λίγα χιλιόµετρα βορειότερα τα Πράµαντα και το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και τον θάλαµο της Κόκκινης λίµνης που θα επισκεφτούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα:  ΑΡΤΑ - ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(380 χλμ)

 Πρωινό και αναχώρηση για το ομορφότερο ψαροχώρι της Ελλάδας που επιπλέει στο νερό. Το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στα Γιάννενα για γεύμα εξ ιδίων, καφέ και ξεκούραση  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας.

Σημείωση : Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν και να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα.

 


Στην εκδρομή τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 Hotel CRONOS 3*  129€   Με πρωινό


 Hotel BYZANTINO 4* sup    145€   Με πρωινό

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.