Σκύρος image

Σκύρος

Οδικό
Εκδρομές Ιουνίου 2022
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 4 ημέρες 27/6, 4/7
Από 209€
ή καλέστε μας στο

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ – ΚΥΜΗ – ΛΙΝΑΡΙΑ – ΣΚΥΡΟΣ (550χλμ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Αμάρυνθο, γνωστή και ως Βάθεια. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια άφιξη στην Κύμη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την όμορφη Σκύρο. Άφιξη στη Λιναριά, το λιμάνι του νησιού και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΚΥΡΟΣ (περιήγηση πόλης) – ΑΤΣΙΤΣΑ – ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΣΚΥΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΤΑΙΤΣ (40χλμ.)

Πρωινό και γνωριμία με την όμορφη πόλη της Σκύρου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την πλατεία Μπρουκ, την οποία κοσμεί το μπρούτζινο άγαλμα του φιλέλληνα ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Συνεχίζουμε για το Βόρειο μέρος του νησιού, τη Μερόη, με τα πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια, τα μικρά εκκλησάκια και τις πανέμορφες παραλίες. Εκεί θα συναντήσουμε την Ατσίτσα, γραφικό χωριό, χτισμένο μέσα στο πράσινο. Στη συνέχεια και αφού διασχίσουμε την περιοχή του Αγίου Φωκά, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Παντελεήμονα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε τη μαγευτική θέα στην παραλία του Πεύκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο ιστορικό λαογραφικό μουσείο Φαλτάϊτς. Πρόκειται για ένα μουσείο παραδοσιακής τέχνης, όπου μπορούμε να δούμε πλήθος αντικειμένων από την περιοχή της Σκύρου. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η  ημέρα: ΑΧΙΛΛΙ  – ΝΥΦΙ  – ΜΟΥΡΙΕΣ – ΣΚΥΡΟΣ (25χλμ.)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το νότιο τμήμα του νησιού. Πρώτη στάση το Αχίλλι, από όπου σύμφωνα με τον μύθο, ξεκίνησε ο Αχιλλέας το ταξίδι του για την Τροία. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την παραλία της Καλαμίτσας και θα ακολουθήσουμε το δρόμο για το Νύφι. Αφού απολαύσουμε τη μοναδική φύση με τα δάση σφένδαμου, θα καταλήξουμε στις Μουριές, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την περίφημη φάρμα με τα Σκυριανά αλογάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας για να αγοράσουμε τα ξακουστά είδη λαϊκής τέχνης της Σκύρου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΚΥΡΟΣ – ΚΥΜΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (535χλμ)

Πρωινό, αναχώρηση για το λιμάνι και απόπλους για την Κύμη. Άφιξη και αναχώρηση για την Χαλκίδα, «την πόλη των τρελών νερών». Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια γνωριμία με την πόλη, καφέ και φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας


Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

27/6

4

ΝΕΦΕΛΗ 4*,Σκύρος

209€ +75€ +149€ Πρωινό 

4/7

239€ +169€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.