Μυτιλήνη image

Μυτιλήνη

Οδικό
Καλοκαίρι 2022
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 5 ημέρες 13/07, 20/07, 24/08, 03/08, 10/08, 17/08, 31/08
Από 269€
ή καλέστε μας στο

1η  μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ -  ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.30 για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μυτιλήνη. Αποβίβαση στο νησί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η  μέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – Ι.Μ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ - ΚΑΛΛΟΝΗ 

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το νησί. Πρώτη μας στάση στο θαυματουργό μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Χρόνος για επίσκεψη και  για προσκύνημα. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Μανταμάδο και την Ι.Μ. Ταξιαρχών, προστάτης του νησιού και ένα από τα σπουδαιότερα  προσκυνήματα στο νησί. Στάση και ελεύθερος χρόνος, όπου μεταξύ άλλων θα προσκυνήσουμε την  ανάγλυφη εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από αίμα και πυλό. Συνεχίζουμε για τον Μόλυβο, που είναι ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς και διατηρητέους οικισμούς όχι μόνο της Λέσβου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου. Το καλοδιατηρημένο του κάστρο και τα στενά του ανηφορικά σοκάκια με τα αρχοντικά του σπίτια είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο και ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Συνεχίζουμε για την Πέτρα παραλιακό χωριό με την Παναγία την Γλυκοφιλούσα να δεσπόζει πάνω σε βράχο ύψους 30 μέτρων. Η περιοχή είναι από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Συνεχίζουμε για την Καλλονή, έδρα της Μητρόπολης Μηθύμνης με 1600 κατοίκους, με επίνειο τη Σκάλα Καλλονής στο μυχό του ομώνυμου κόλπου, γνωστό για την νόστιμη σαρδέλα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΙΑΣΟ – ΚΑΡΗΝΗ - ΠΛΩΜΑΡΙ

Πρωινό και ξεκινάμε για την Αγιάσο γραφική κωμόπολη του νησιού χτισμένη στη ρίζα του όρους Όλυμπος, θρησκευτικό κέντρο και κέντρο λαϊκής ξυλογλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας (1170), με την Παναγία Βρεφοκρατούσα του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και γνωριμία με το υπέροχο χωριό. Συνεχίζουμε για την Καρήνη, για να δούμε την σπηλιά του Θεόφιλου. ( ζωγράφος της λαϊκής ρωμιοσύνης ). Κατόπιν για Παππάδο, Άγιο Ισίδωρο και το Πλωμάρι, που είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού. Το Πλωμάρι αποτελεί λιμάνι με δυναμική τουριστική κίνηση και έχει καταγραφεί σαν η πατρίδα του ούζου και του σαπουνιού. Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, καθώς και για το πλήθος των παλιών βιομηχανικών του κτιρίων (ελαιοτριβείων, σαπωνοποιείων, ταρσανάδων κ.τ.λ.). Χρόνος για γεύμα εξ ίδιων και επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής ούζου Βαρβαγιάννη. Το απόγευμα θα περάσουμε από το χωριό Σκόπελος όπου θα επισκεφτούμε τις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής με το μοναστήρι της στο Σκόπελο να αποτελεί ένα κατεξοχήν ιδιαίτερο προορισμό για τον εορτασμό της μνήμης της. Στην γραφική προκυμαία της Μυτιλήνης θα έχουμε χρόνο να  απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστρέφουμε  στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ελεύθερη μέρα ή προαιρετική προς ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ

Πρωινό και  προαιρετική εκδρομή για το Αϊβαλί και την αρχαία Πέργαμο, μια από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Εναλλακτικά ελεύθερος χρόνος σε κάποια παραλία του νησιού.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και μεταφορά στην πρωτεύουσα της Λέσβου την Μυτιλήνη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την αγορά μέχρι την αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους, άφιξη στην Καβάλα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.


Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

13/7, 20/7, 24/8, 31/8

5

Hotel 

MYTILANA VILLAGE 3* Κόλπο Γέρα


269€ +90€ 189€
Πρωινό

3/8, 10/8, 17/8

285€ 199€

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Συνοδό του γραφείου µας.  Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρονται. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής  επαγγελματικής ευθύνης Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.