Λήμνος 5 ημέρες image

Λήμνος 5 ημέρες

Οδικό
Εκδρομές Ιουνίου 2022
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 5 ημέρες 22/6, 29/6, 6/7
Από 259€
ή καλέστε μας στο

1η  ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.) 

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 05.30 για Καβάλα. Άφιξη στο λιµάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέµορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωµάτια και ελεύθεροι για µια πρώτη γνωριµία µε την πρωτεύουσα του νησιού τη  Μύρινα. Διανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ

Πρωινό και ξεκινάμε μια περιήγηση στην πόλη της Μύρινας, με την πλούσια ιστορία. Θα δούμε το Κάστρο που «στεφανώνει» τη γραφική νησιωτική πολιτεία και θεωρείται το µεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγµατική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαικό Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουµε το παλιό λιµάνι µε το Λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουµε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον πλατύ γιαλό, που είναι μια από τiς ομορφότερες παραλίες της Λήμνου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα και για φαγητό προαιρετικά. Επιστροφή στη Μύρινα και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ - ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥΔΡΟΣ

Πρωινό. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο ιστορικό µέρος. Κατά τη διαδροµή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωµένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Σύντομη στάση σ ’ένα από τα µεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιηµένες αυλές και τα μποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός και λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα, το Καβείριο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν µπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήµνου µετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα για μπάνιο στην παραλία της Μύρινας. Διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΚΟΝΤΙΑ – ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ - ΕΥΓΑΤΗΣ

Πρωινό. Θα ξεκινήσουµε τη σηµερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Πρώτη μας στάση το γραφικό λιµανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το µουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυµάσουµε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής ο Ευγάτης, για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλµ.) 

Πρωινό. Σήμερα ημέρα επιστροφής. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων στην όμορφη Μύρινα. Επιβίβαση στο πλοίο το απόγευμα και αποβίβαση στην Καβάλα. Επιστρέφουμε στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.


Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

22/6, 29/6, 6/7

5

DIAMANTIDES 3* Μύρινα

259€

+95€

+189€ Πρωινό

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.