Λήμνος image

Λήμνος

Οδικό
Καλοκαίρι 2022
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 5 ημέρες 13/07, 20/7, 3/8, 10/8, 17/8, 24/8, 31/8
Από 259€
ή καλέστε μας στο

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.) 

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση για Καβάλα νωρίς το πρωί. Άφιξη στο λιµάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέµορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας. Το βράδυ µια πρώτη γνωριμία µε την πόλη της Μύρινας. Διανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ ( περιήγηση ) - ΚΑΣΠΑΚΑΣ – ΠΛΑΤΥ

Πρωινό και  ξεκινά η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το µεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγµατική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµέικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον προϊστορικό οικισμό της Μύρινας  στην παραλιακή θέση Ρηχά Νερά, ο όποιος ήρθε στο φως το 1986, θα  επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα γνωρίσουμε το παλιό λιµάνι µε το Λήµνιο ‘Big Ben’, και θα εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. είναι πλήρως οργανωμένη και «βλέπει» προς το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική. Θα απολαύσουμε το μπάνιο µας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφτούμε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς, το χωριό Πλατύ. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα:  ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΕΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ – ΚΟΤΣΙΝΑΣ

Πρωινό. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. µέρος. Κατά τη διαδροµή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωμένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος. Πρώτος µας σταθµός είναι το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Επόµενος σταθµός, το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφά Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Μπάνιο στην παραλία του Κότσινα στη βόρεια Λήμνο. Στην άκρη του κλειστού κόλπου στην παραλία Κότσινα βρίσκεται και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το υπόγειο αγίασμα, αλλά και το άγαλμα της Μαρούλας, της τοπικής ηρωίδας. Γύρω από την εκκλησία θα δούμε και τα ερείπια του άλλοτε ακμαίου, μεσαιωνικού κάστρου του Κότσινα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη Μύρινα. Διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΠΟΛΙΟΧΝΗ–ΦΥΣΙΝΗ (ΑΓΙΟΣ ΣΩΖΩΝ) - ΜΟΥΔΡΟΣ - ΦΑΝΑΡΑΚΙ

Πρωινό  και αναχώρηση,  για την Πολιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το Αιγαίο. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας κατευθυνόμαστε για το χωριό Φυσίνη. Λίγο έξω από τη Φυσίνη βρίσκεται το σημαντικότερο θρησκευτικό προσκύνημα της Λήμνου, ο Άγιος Σώζων, που είναι και ο πολιούχος του νησιού. Έχει ανακηρυχθεί επίσημα προστάτης των βοσκών. Προσκύνημα και  ξεκινάμε για το Μούδρο, τη δεύτερη µεγαλύτερη πόλη, με το όμορφο λιμάνι της. Θα κάνουμε το μπάνιο μας σε ένα από τα δυο πεντακάθαρα κολπάκια του Μούδρου. Θα γευματίσουμε και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα προαιρετικά  μπορεί κανείς να ζήσει μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Είναι το ηλιοβασίλεμα στο Ρωμέικο Γιαλό. Ο ήλιος δύει με φόντο το Άγιο  Όρος και οι καρδιές γεμίζουν. Ελεύθερο το τελευταίο βράδυ στη Μύρινα. Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Ν. ΚΟΥΤΑΛΗ – ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ – ΚΟΝΤΙΑΣ – ΕΒΓΑΤΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   (150χλµ.) 

Πρωινό και αναχώρηση με πρώτη στάση το γραφικό λιμανάκι της Ν. Κούταλης, (τόπος του γνωστού αθλητή Κουταλιανού ). Εδώ θα δούμε το μουσείο ναυτικής παράδοσης και την έκθεση σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε στο χωριό Πορτιανού, όπου θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο. Στη συνέχεια φτάνουμε στο χωριό Κεντιάς, για να δούμε την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Μπάνιο στην καταπληκτική οργανωμένη παραλία. Χρόνος μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου για Καβάλα. Επιβίβαση – αποβίβαση στην Καβάλα και συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Ένα ιδιαίτερο ταξίδι  έχει τελειώσει.Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή
13/07 5

Hotel DIAMANTIDES 3* Μύρινα

259€
+110€ 189€
Πρωινό
20/07, 31/08 279€
+130€ 199€
03/08, 10/08, 17/08, 24/08 339€ +150€ 239€

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του
  • γραφείου µας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.