Κεφαλονιά image

Κεφαλονιά

Οδικό
Εκδρομές Ιουνίου 2022
Ημερομηνιες αναχωρησεων
  • 4 & 5 ημέρες 25/6, 2/7, 9/7
Από 189€
ή καλέστε μας στο

 1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΥΔΡΙ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ   (450χλμ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στη Λευκάδα και από το Νυδρί επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Κεφαλονιά. Αποβίβαση στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στο γραφικό Φισκάρδο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη δυτική πλευρά του νησιού. Θα θαυμάσουμε τη χερσόνησο της Άσσου με τα παραδοσιακά σπιτάκια, μια εικόνα που σαγηνεύει, ενώ λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση. Πρώτη γνωριμία με την πόλη του Αργοστολίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η µέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΙ 

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το  γραφικό Ληξούρι, τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού µε το άγαλµα του Λασκαράτου να µας υποδέχεται στην μεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθµός µας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονοµάζεται και ‘’Δακρυροούσα’’, γιατί στους σεισµούς του 1867, ενώ δεν γκρεµίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο µε δάκρυα στα µάτια. Συνεχίζοντας φτάνουµε στην ιστορική µονή των Κηπουραίων,(εφόσον είναι ανοικτή), η οποία είναι χτισµένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90µ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουµε στη διάσηµη παραλία Ξι για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.

 

3η µέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ    

Η σηµερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο το βουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο µοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο µοναστήρι σε ασηµένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δηµιουργία του. Η αίθουσα στολισµένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυµάσια ακουστική και είναι διαµορφωµένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων.Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μια βόλτα με το λεωφορείο για να γνωρίσουμε τα πολύ όμορφα χωριά της νότιο κεντρικής πλευράς του νησιού. Μαζαράτα, και Κουρκουμελάτα. Διανυκτέρευση

4η µέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ 

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Από Σάµη και παίρνοντας µαζί µας το πούλµαν θα γνωρίσουµε την πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέµορφο γραφικό Βαθύ. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου  του 12ου αι., που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Διανυκτέρευση.

5ημέρα: ΣΑΜΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (450 χλμ.)

Πρωινό και αναχωρούμε για το λιμάνι της Σάμης όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αποβίβαση και αναχώρηση για την Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Επιστροφή στην πόλη μας.

Σηµείωση: Στο 4ήµερο πρόγραµµα δεν πραγματοποιείται η 4η ηµέρα


Αναχώρηση 
Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών  Διατροφή

25/6, 2/7, 9/7

4

Hotel MIRAMARE 2*, Αργοστόλι

189€ +50€ +129€ Πρωινό 
5 229€ +65€ +149€

Περιλαμβάνει :

  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 
  • Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία.
  • Διατροφή 
  • Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. 
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. 
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης, - Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνει : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων Φόρο

διανυκτέρευσης

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.