Τελευταίες προσφορές

  • ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

    πατήστε more

    more
  • Μπάνσκο έντυπο & τιμές

    Δείτε το έντυπο

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Σόφια - Φιλιππούπολη

  

 

ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

 

           4 ΗΜΕΡΕΣ  και  3  ΗΜΕΡΕΣ

 

 

1η  μέρα.    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΟΦΙΑ (310 χλμ). Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

 

Αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και σύντομη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμώνα. Συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Ρίλλας που βρίσκεται σε υψόμετρο1147 μέτρων. Ξενάγηση στο μοναστήρι όπου θα δούμε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια  εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία.. Συνεχίζοντας, φθάνουμε το απόγευμα στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας και χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση του Επιταφίου. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.

 

 

 

2η  μέρα.  ΣΟΦΙΑ ξενάγηση πόλης. Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, την Όπερα, και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Προαιρετικά μετάβαση στην αγορά ή στο τελεφερίκ για καφέ στην κορυφή του βουνού Βίτωσα με την καταπληκτική θέα. (εφ’ οσον λειτουργει). Κατά την επιστροφή μας θα δούμε το Μνημείο της Ειρήνης (Καμπάνες). Στο μνημείο αυτό υπάρχουν καμπάνες που έχουν δωριστεί από τα παιδιά όλου του κόσμο συνεισφορά στην παγκόσμια Ειρήνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Δείπνο - διαν/ση.

 

 

 

3η  μέρα.  ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (130 + 130 χλμ). ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό και λαϊκό πρόγραμμα. Διαν/ση.

 

 

 

4η  μέρα. ΣΟΦΙΑ– ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (310 χλμ)

 

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Εναλλακτικά μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το Μουσείο Κρύπτη του Αλ.Νέφσκι. Το μεσημέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη και άφιξη νωρίς το βράδυ.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Κατά την 3ημερη εκδρομή γίνεται ανάλογη αναπροσαρμογή του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί τίποτε

 

.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.  Ημιδιατροφή. Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.  Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα, ή αναφέρεται ως προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους.

 

 

 

Ανάσταση σε Ορθόδοξη εκκλησία