Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος Καλοκαίρι 2018

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες οδικές & αεροπορικές εκδρομές

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

ΛΗΜΝΟΣ 5,7 ημέρες

ΛΗΜΝΟΣ

5, 7 ημέρες

 

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιµάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέµορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωµάτια και το βράδυ ελεύθεροι για µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη της Μυρινας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΚΑΣΠΑΚΑΣ

Πρόγευµα.Το ταξίδι µας ξεκινά από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το µεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγµατική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μαδυτος). Θα εχουµε τη δυνατοτητα να επισκεφθουµε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουµε το παλιό λιµάνι µε το λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουµε το ρώσσικο οχυρό της Νταπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόµαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αµµώδης, πλήρως οργανωµένη και «βλέπει» προς το Αγιο Ορος και την Χαλκιδική. Θα απολαυσουµε το µπανιο µας, θα γευµατισουµε εξ’ ιδιων .Θα επισκεφτούµε τον Κασπακα της Ληµνου, ένα από τα µεγαλυτερα και παλαιοτερα χωρια του νησιου. Επιστροφη στο ξενοδοχειο µας. Ξεκουραση.Ελεύθερος χρόνος. ∆ιαν/ση.

3η ηµέρα: ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ – ΠΛΑΚΑ

Πρόγευµα. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. µέρος.Κατα τη διαδροµή µας προς το χωριό Βαρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωµένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος του νησίου και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Πρώτος µας σταθµός είναι ένα από τα µεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιηµένες αυλές και τα µποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτοµέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λήµνου, η Ηφαιστία. Το εντυπωσιακό αρχαϊκό ιερό της Μεγάλης Θεάς και το ακόµα πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου, κερδίζουν το ενδιαφέρον µας εδώ. Στον απέναντι λόφο, ένας ακόµα σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήµνου µας περιµένει. Είναι το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Ώρα για µπάνιο στην παραλία της Νευτίνας, που πολλοί θεωρούν την καλύτερη παραλία της Λήµνου. Γευµα εξ’ ιδιων και φεύγουµε για την Πλάκα, το χωριό στην άκρη της χερσονήσου στην Β.Α, Λήµνο. Η θέα από την Πλάκα και ειδικά από το Φάρο αυτό προς την Ίµβρο είναι ανεµπόδιστη, γεγονός που έκανε τους εκδιωγµένους Ίµβριους να ορίσουν την Πλάκα για το ετήσιο αντάµωµά τους. Επιστροφη στο ξενοδοχειο µας. Προαιρετική διασκέδαση. ∆ιαν/ση.

4η ηµέρα: ΚΟΝΤΙΑ – Ν. ΚΟΥΡΤΑΛΗ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥ∆ΡΟΣ

Πρόγευµα. Θα ξεκινήσουµε τη σηµερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Θα θαυµάσουµε του ανεµόµυλους του Κοντιά και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποιος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας φτάνουµε στο γραφικό λιµανάκι της Νεας Κουταλη, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας. Εδώ υπάρχει το µουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιειας. Συνεχίζούµε για την Πόλιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. ∆εν µπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Λήµνου µετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Κατευθυνόµαστε προς το γειτονικό Ρωµανού. Ένα χωριό που θεωρείται ένα από τα οµορφότερα της Λήµνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, είναι δουλεµένα µε τέχνη και µεράκι. Η Παπαϊωάννειος Σχολή (1906), η πανέµορφη πλατεία, το σκαλιστό πέτρινο ηρώο, ο Ναός της Γενέσεως του Χριστού του 1830, τα λαξευµένα στο έδαφος πιθάρια, οι παραδοσιακοί ανεµόµυλοι στα γύρω υψώµατα κάνουν το τοπίο πραγµατικά εντυπωσιακό κι ενδιαφέρον .Μας περιµενει µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. ∆ιαν/ση.

5η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλµ.)

Πρόγευµα. Σήµερα µπορουµε να κανουµε προαιρετικά εκδροµή µε καραβάκι ( περιπλου του νησιού ή στον Άγιο Ευστράτιο ). Θα 'εχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε για λίγο τις νότιες παραλίες του νησιού, το ∆ιαπόρι, την πανέµορφη παραλία του Θανου για το τελευταίο µπάνιο της εκδροµής µας. Επιβίβαση στο πλοίο για Καβάλα και από εκεί για την Θεσσαλονίκη.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Τη µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας -Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα -∆ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο -Πρωινό -Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονοµική θέση -Συνοδό του γραφείου µας

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Κρουαζιέρα στους Λειψούς, φόρος διαµονής