Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος το νησί της Μεγαλόχαρης

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες εκδρομές Καλοκαίρι 2017

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

Πανόραμα Κρήτη

                 

   οδικό / ακτοπλοϊκό

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ  - ΝΗΣI ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

7 & 9 ημέρες  

 

1η μέρα  : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ   (515 χλμ. )

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 23.30 το βράδυ για Πειραιά δια μέσου Τεμπών (στάση για καφέ ) και Λαμίας.

2η μέρα : ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ  

Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο απόπλους για Ηράκλειο, μετά από 6 ώρες άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αποβίβαση και με το πούλμαν φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.   

3η μέρα  : ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΝΩΣΟΣ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πρωινό και ξενάγηση στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης, ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Εβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε την ορεινή Κρήτη  και το οροπέδιο του Λασιθίου, θα περάσουμε από τη Μονή της Πανάγιας Αλυσοδεμένης με τα πολλά θαύματα. Στη συνέχεια περιήγηση στο ψηλότερο σημείο του Οροπεδίου. Στάση για προαιρετικό γεύμα .Επιστρέφει στο ξενοδοχείο , δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες με ζωντανή μουσική .Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα  : ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ -  ΧΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέζα  στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Χανιά, επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων και άφιξη στην γραφική πόλη για περιήγηση στο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι και τα όμορφα σοκάκια, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  δείπνο - διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΦΑΙΣΤΟΣ- ΓΟΡΤΙΝΑ - ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο-ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ- ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα)  και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο .Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι - σόου με 22 χορευτές (καλλιτέχνες). Διαν/ση.

 

 

6η μέρα : ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα  ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο -  διανυκτέρευση .

 

7η μέρα  : ΦΟΔΕΛΕ - ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ μπάνιο

Πρωινό και αναχώρηση προς Φόδελε το χωριό που γεννήθηκε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος «Εl Greco» αναχώρηση για την παραλία της Αγίας Πελαγίας όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και καφέ και γεύμα εξ ιδίων .Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8ημέρα : ΕΝΥΔΡΕΙΟ -  ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ -  WATER CITY

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για Κοκκίνη  Χάνι όπου θα επισκεφτούμε  το καινούργιο εμπορικό κέντρο με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα ,ελεύθερος χρόνος για αγορές, μπάνιο και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεματικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο)που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη .Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και στη συνέχεια αποχαιρετιστήριο γλέντι με ζωντανή μουσική υπό στους ήχους τις κιθάρας .Διαν/ση.

 

9η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (515 χλμ. )

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Μετά από 6 ώρες άφιξη και με το πούλμαν αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-          Τις μεταφορές με υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας με κλιματισμό.

-          Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε σαλόνια.

-          Τις 7 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.

-          Ημιδιατροφή

-          Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-          Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-          Επίσημος τοπικός ξεναγός.

-          Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

-          Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων.

 

 

Σημείωση : Στο 7ημερο πρόγραμμα παραλείπετε η 7η και 8η ημέρα