Τελευταίες προσφορές

  • Τήνος Καλοκαίρι 2018

    πατήστε more

    more
  • Οργανωμένες οδικές & αεροπορικές εκδρομές

    πατήστε more

    more

Newsletter

Για να λαμβάνεται το newsletter μας παρακαλώ συμπληρώστε το email σας.

ΚΡΗΤΗ αεροπορικώς

   

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΝΗΣI ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

6&8 ηµ.

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ - ΓΟΥΒΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Μακεδονία» και αναχώρηση µε απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όµορφη Κρήτη, και ξεκινάµε την ξενάγηση µας στην Κνωσό, την µεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που ιδρύθηκε από τον µυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαµπρού Μινωικού πολιτισµού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότηµα ερειπίων της πόλης, που περιλαµβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς µε έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήµατα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλµα του Ελ. Βενιζέλου και η προτοµή του Καζαντζάκη, θα δούµε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη µε τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (µαθητής του Αποστόλου Παύλου), το µητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουµε στο ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια και ξεκούραση. ∆είπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες µε ζωντανή µουσική. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑ∆ΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ µπάνιο - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΟ∆ΕΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουµε για Ρέθυµνο µε το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιµάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία µε οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, µικρούς πανέµορφους καταρράκτες πολλά τρεχούµενα νερά. Γεύµα εξ’ ιδίων. Επόµενος σταθµός µας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της µέρας στον µεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση. 3η ηµέρα: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ µπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισµένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, µε τα πολλά θερµοκήπια γνωριµία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για µπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όµορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη µε καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύµα εξ ιδίων. Συνεχίζουµε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριµία µε την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισµένη Λίµνη που είναι περιτριγυρισµένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήµατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο - διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΦΑΙΣΤΟΣ- ΓΟΡΤΙΝΑ - ΜΑΤΑΛΑ µπάνιο-ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ- ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουµε το κάθετο τµήµα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον µεγαλύτερο κάµπο Μεσαρά. Περνάµε από το χωριό Άγιοι ∆έκα, όπου µαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και κάνουµε στάση στην Παναγία Καλυβιανή (µοναστήρι µε κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάµανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις µαγευτικές αµµουδιές µε τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για µπάνιο και προαιρετικό γεύµα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. ∆είπνο .Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι - σόου µε 22 χορευτές. ∆ιαν/ση.

5η ηµέρα: ΧΑΝΙΑ µπάνιο - ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευµα, και αναχωρούµε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιµάνι µε το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήµη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούµε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία µε πανοραµική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριµία µε την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαµί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό µουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύµα εξ ιδίων . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το πολύ όµορφο πρόγραµµα της µέρας µας θα πιούµε τον καφέ µας στην εξαιρετικής οµορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, µε σήµα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισµένο σε ένα βραχώδες νησάκι µέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 µ. από την ακτή. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. ∆είπνο –διανυκτέρευση.

6η ηµέρα: ΕΝΥ∆ΡΕΙΟ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ µπάνιο - WATER CITY

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα µεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Συνεχίζουµε για Κοκκίνη Χάνι όπου θα επισκεφτούµε το καινούργιο εµπορικό κέντρο µε παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ελεύθερος χρόνος για αγορές, µπάνιο και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεµατικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο)που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται µια συναρπαστική εµπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε µικρούς και µεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεµάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη .Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο. ∆ιαν/ση.

7η ηµέρα: ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ µπάνιο

Πρόγευµα, και ξεκινάµε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε µπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο µουσείο κέρινων οµοιωµάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουµε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούµε το σπίτι – µουσείο του. Επόµενος σταθµός µας η γραφική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Χρόνος για µπάνιο, και στη συνέχεια καταλήγουµε στην Αµµουδάρα για προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση – δείπνο – διανυκτέρευση.

8η ηµέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Σήµερα το πρόγραµµα της µέρας µέχρι την ώρα αναχώρησης της πτήσης µας θα είναι της επιλογής σας. Μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να απολαύσετε το µπάνιο σας στην Αµµουδάρα, ή να πιείτε ένα καφέ στα παραλιακά καφέ της Αµµουδάρας, ή ότι άλλο επιθυµείτε. Αναχώρηση για το αεροδρόµιο του Ηρακλείου «Καζαντζάκης». Επιστροφή µε απευθείας πτήση για την πόλη µας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : -Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη µε Aegean Airlines. -∆ιανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιµοκατάλογο. -Ηµιδιατροφή -Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. -Αρχηγός – συνοδός του γραφείου µας. -Επίσηµος τοπικός ξεναγός. -Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. -Φ.Π.Α.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι µουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαµονής

 

Σηµείωση: Στο 6ήµερο πρόγραµµα παραλείπετε η 7η και 8η ηµέρα